آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه میتوان کابینتهای مربوط به آشپزخانه، حمام یا دفترتان را خودتان بسازید؟ بلد بودن نحوهی ساخت کابینت میتواند از هزینههای اضافی بسیاری جلوگیری نماید.
داشتن یک کابینت زیبا میتواند تغییر بزرگی را در خانه ایجاد کند، اما شرکتهای کابینتسازی هزینهی زیادی را برای ساخت کابینت دریافت میکنند. در این جا در مراحل مختلفی به شما آموزش میدهیم تا کابینتهایتان را خودتان بسازید و قیمت تمامشده برای یک کابینت را به نصف برسانید.
مراحل:
۱. کابینتها را طراحی کنید. اندازهی استاندارد برای عمق کابینت ۲۵ اینچ میباشد، که معمولاً ۲۴ اینچ کابینت است و ۱ اینچ فاصله اضافی برای لبهی کابینت گذاشته میشود. ارتفاع استاندارد برای کابینت ۳۶ اینچ میباشد که 5/34 اینچ از آن کابینت میباشد و بقیه به رویهی کابینت اختصاص مییابد.
برای کابینتهای بالایی هم فاصلهای بین ۱۸ تا ۲۰ اینچ در نظر گرفته میشود، از آن نقطه تا سقف میتواند برای ارتفاع کابینتهای بالایی در نظر گرفته شود. عرض کابینتها میتواند بین ۱۲ تا ۶۰ اینچ باشد، اما همیشه باید مضرب ۳ در نظر گرفته شود.
عرضهای معمول ۱۵، ۱۸، ۲۱ و ۲۴ میباشد. همیشه در هنگام محاسبه عرض کابینتها، اندازهی درهایی که میخواهید روی آن نصب کنید را نیز در نظر بگیرید.
۲. تختهها را ببرید. تختههایی با عرض 75/0 اینچ از جنس امدیاف، تخته سه لا یا هر نوع لمینت دیگری را آماده کرده و در سپس در اندازههای مشخص ببرید. از آن جایی که کنارهی این تختهها دیده نمیشوند، ظاهر آنها اهمیتی ندارند، تنها مقاومت و دوام آنهاست که اهمیت دارد.
این پنلها باید 5/34 اینچ ارتفاع و ۲۴ اینچ عرض داشته باشند. دو تخته را به وسیلهی گیره کنار هم قرار دهید و از گوشهی یکی از پنلها به اندازه ۳×5/5اینچ ببرید. از این پنل در گوش پایینی کابینت استفاده خواهد شد.
۳. تختههای قسمت تحتانی را ببرید. پنل تحتانی باید ۲۴ اینچ عمق داشته باشد، اما اندازهی عرض آن بستگی به اندازه و ابعاد آشپزخانهی شما دارد. اطمینان حاصل کنید که عرض قسمت تحتانی با پنلهایی که در آینده کنار آن قرار میگیرند همخوانی و هماهنگی داشته باشد.
۴. پنلهای جلویی و پشتی را نیز ببرید. از الوارهای ۶×۱ استفاده کنید. اگر کابینت دیواری است، این مرحله را انجام ندهید.
۵. قابهای بالایی کابینت را ببرید. دو یا چند قطعهی بیشتر را طوری ببرید که قسمت بالایی کابینت روی آن قرار بگیرد. باز هم اگر کابینت دیواری است این مرحله را رد کنید.
۶. پنلهای روکش را ببرید. پنلهای روکش به مانند یک قاب عکس هستند و از اصلیترین قسمتهای کابینت هستند که نمایش داده میشوند. اندازههای مناسب برای بریدن این پنلها ۲×۱، ۳×۱ و ۴×۱ میباشد.
۷. پنلهای روکش را به قسمت تحتانی متصل کنید. پنلهای روکش و قسمت تحتانی را با چسب روی هم قرار دهید. هم چنین در این مرحله از گیرههای مفصلی نیز به صورت همزمان استفاده کنید.
۸. کنارهها را به قسمت تحتانی متصل کنید. قسمتهای کناری را با استفاده از چسب و گیرههای مفصلی به سازهی تحتانی متصل کنید. اطمینان حاصل کنید که تمامی لبهها همتراز هستند. انبرک و وسایل مربوط به اندازهگیری زاویه میتواند در این خصوص به شما کمک کند.
۹. پنلهای بالایی را در جای خود محکم کنید. در مرحلهی بعد با استفاده از چسب و گیرههای مفصلی، پنل بالایی را طوری محکم کنید که به شکل کاملاً صاف به دیوار بچسبد. پنل بالایی کابینت باید به نحوی باشد که هنگامی که رویهی کابینت روی آن قرار میگیرد کاملاً با هم تراز باشند.
۱۰. به پنل پشتی میخ بکوبید. یک پنل نیم اینچی به پشت کابینت اضافه کنید. برای کابینتهای دیواری پنل ضخیمتری مورد نیاز است، مثلاً 75/0 اینچی با جنس امدیاف.
۱۱. مفاصل را محکم کنید. با استفاده از براکتهای کنج و پیچگوشتی مفاصل را محکم کنید.
۱۲. شلفها را نصب کنید. با اندازهگیری و علامت گذاری، سطوح مورد نظر برای نصب شلفها را در چهار گوشه مشخص کنید و سپس شلفها را در سر جای خود قرار دهید.
۱۳. پنلهای روکش را اضافه کنید. پنلهای روکش را به مانند یک قاب عکس به هم متصل کنید. میتوانید از گیرههای مخصوص یا میتر استفاده کنید. از راههای مختلفی برای اتصال میتوان استفاده کرد و این موضوع بستگی به مهارتهای شما دارد. با استفاده از میخ و پیچ قسمت آماده شده را به کابینت متصل کنید.
۱۴. کابینت را در سر جای خود قرار دهید. کابینت را در محل مقرر خود قرار دهید. با استفاده از پیچ، پنلهای پشتی را به دیوار متصل و آنها را در جای خود محکم کنید. کابینتهای بالایی معمولاً به استحکام بیشتری نیاز دارند و لازم است تا در آنها از براکتهای Lشکل استفاده نمایید، خصوصاً اگر قصد داشته باشید تا وسایل سنگینی را بر روی آنها قرار دهید.
۱۵. درها را نصب کنید. درها را به طوری که توسط سازندهاش توصیه شده در جای خود قرار دهید. هم چنین میتوانید بر روی کابینتها کشو نیز نصب کنید، اما این کار بسیار پیچیده است و برای تازهکارها توصیه نمیشود.